mandag 12. januar 2015

Kommunen med like mange hager og parker

Kofa-sak 2013/127 11. desember 2014 handler om at Omsorgsbygg Oslo KF skal inngå rammeavtale om kontroll av diverse utstyr på eiendommene sine. Tilbyderne bes fylle ut et prisskjema med fire poster:
  • Pris for tilstandsrapport, per barnehage
  • Pris for tilstandsrapport, per barnepark
  • Pris for kontrollrapport, per barnehage
  • Pris for kontrollrapport, per barnepark
De opplyser ikke i konkurransegrunnlaget hvordan prisene skal vektes sammen. Men de gir ei forklaring på hvordan dette ble gjort etter at kontrakten var tildelt. De skriver der at prisene rett og slett bare ble lagt sammen uten noen som helst vekting.

Lekeplasskontrollen DA klager dette inn til Kofa. De mener at det blir feil å bare legge prisene sammen. For å få en riktig totalpris, mener de, må prisene først multipliseres med hhv. antall barnehager og antall barneparker.

Klager har her selvfølgelig helt rett. Ved å ikke foreta sånn vekting, forutsetter Omsorgsbygg Oslo at de har like mange barnehager og barneparker. Det er urimelig.

Kofa gir da også medhold til klager. De viser til en dom fra EU-domstolen som omhandler vekting av underkriterier etter tilbudsfristen. Her går det fram at dette bare kan gjøres viss det "ikke indeholder forhold, som, hvis de havde været kendt på tidspunktet for forberedelsen af buddene, kunne have haft indflydelse på denne forberedelse ". Kofa konkluderer derfor med følgende:

At denne informasjonen ikke ble gitt til tilbyderne på tidspunktet for forberedelse av tilbudene, innebærer således et brudd på kravet til forutberegnelighet i loven §5.
 
En god avgjørelse fra Kofa.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar